01 יוני, 2013

עוגת משמשים הפוכה

לכל אוהבי עוגות הפירות החמצמצות, מתקתקות, רכות ועסיסיות - זו העוגה שלכם.
כשהמשמשים יגיעו לשיאם בעונה, העוגה תתאים גם לאלו מכם שפחות אוהבים את העקצוץ בלחיים.
לחלוטין עוגה שתלווה אתכם (וגם אותי) עם פירות נוספים. 



עוגת משמשים 

מתכון לעוגה בקוטר 22

3 ביצים
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
1 כפית מחית וניל
קורט מלח
50 גרם חמאה מומסת
50 גרם שמן קנולה (1/4 כוס)
140 גרם קמח תופח (1 כוס)
100 גרם חלב (1/2 כוס פחות 2 כפות)
מיץ וגרידה מחצי לימון
6 משמשים חתוכים לרבעים

מקציפים את הביצים, הסוכר, הוניל והמלח עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה.
מוסיפים בהדרגה את החמאה והשמן.
מוסיפים את הקמח ואת הנוזלים (החלב ומיץ הלימון+גרידה) לסירוגין עד לקבלת מסה אחידה.
מפזרים את המשמשים על תבנית משומנת קלות ויוצקים מעל את בלילת העוגה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-40 דקות (מבחן הקיסם).
מצננים היטב והופכים את העוגה על צלחת הגשה.
מפדרים באבקת סוכר ומגישים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה