09 מרץ, 2013

עוגת גבינה ותותים


אחד הדברים היותר טובים שמביא לנו החורף הם התותים. הפעם התחשק לי עוגת גבינה נמוכה, דחוסה כזאת וקצת כבדה.. מפוצצת טעם וצבע. גבינת מסקרפונה שנחה לה במקרר קרצה לי. גם התותים שקניתי בשוק מחנה יהודה 'עשו לי עיניים'. כשסיימתי לפלרטט עם המקרר - החלטתי. נכון, ההחלטה לא מקורית במיוחד, אפילו די צפויה. אז מה! תראו כמה יופי בעוגה אחת. בבלילת העוגה יש גרידת תפוז שנותנת עוד תחושת חורף קלה, שנחוצה במיוחד בימים חמים אלו - קצת לפני האביב.

לעוגה מרובעת 20*20 (או עגולה קוטר 24)

תחתית בצק פריך:

150 גרם קמח
100 גרם חמאה
60 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
2 חלמונים

מעבדים את כל החומרים פרט לחלמונים לקבלת פירורים דקים.
מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד לקבלת פירורים גסים.
משטחים בתבנית ואופים ב-170 מעלות, כ-20 דקות (הזהבה)

בלילת הגבינה:

250 גרם גבינה לבנה
250 גרם גבינת מסקרפונה
2 מיכלי שמנת חמוצה 15% (400 גרם)
300 גרם סוכר (11/2  כוסות)
4 ביצים
2 כפיות מחית וניל
גרידה מתפוז אחד
30 גרם קורנפלור (2 כפות)

מערבבים את כל החומרים פרט לקורנפלור.
מערבבים כוס מהבלילה יחד עם הקורנפלור ומחזירים לערבוב עם יתר הבלילה.
יוצקים על התחתית האפויה ואופים בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות, כשעה.
(מרכז העוגה רוטט והשוליים יציבים)

מעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.

מצפים בשכבת ריבת תות איכותית ומניחים חצאי תותים.


אפשר גם במנות אישיות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה