09 ספטמבר, 2012

One tough cookie - chocolate hazelnut biscotti -ביסקוטי שוקולד אגוזי לוז

ידעתי שאני יוצרת לעצמי משבר כשהשתמשתי בקוביית החמאה האחרונה שלי עבור פסטה ברוטב חמאה לימונית ותרד. אכן משבר עמוק. חשק עז להכין עוגיות.. לא רוצה עם שמן, מרגרינה בוודאי לא תמצאו אצלי. וואלה, ארוחה איטלקית - עוגייה איטלקית! ביסקוטי!
שקית עם אגוזי לוז מהממים נחה לה בפריזר בערך יומיים. לא קלופים, לא קלויים.. כל כך הרבה תכננתי עליהם. השלכתי אותם לתבנית, 150 מעלות, קלייה קצרה של 20-25 דקות. גלגול קצר במגבת, בכדי להסיר את רוב הקליפה ו.. אריוודרצ'י ? (באיטלקית אני מכירה בעיקר מילים שקשורות לאוכל..)



לקופסת עוגיות גדולה וכייפית!

3 ביצים
180 גרם סוכר (1 כוס פחות 1 כף)
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח 
300 גרם קמח (2 כוסות + 2 כפות)
5 גרם סודה לשתייה (כפית שטוחה)
150 גרם אגוזי לוז קלויים קלות, שלמים, נקיים ממרבית הקליפה
100 גרם שוקולד צ'יפס

מקציפים ביצים, סוכר, וניל ומלח כ-3-4 דקות עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה.
מנפים פנימה קמח וסודה ומערבבים ידנית עד לקבלת עיסה אחידה.
מוסיפים את האגוזים והשוקולד צ'יפס ומערבבים היטב.
(מתקבלת תערובת רכה וצמיגית)
מניחים על תבנית (עם נייר אפייה כמובן) תלוליות ליצירת 2 "נקניקים".
בעזרת ידיים רטובות מיישרים.
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כ-20 דקות (עד להזהבה).
מצננים ופורסים לפרוסות בעובי של פחות מ-1 ס"מ. מסדרים על תבנית ואופים שוב בחום של 150 מעלות, כ-20 דקות, עד להזהבה.
שומרים בכלי אטום ונהנים מעוגייה (או שתיים) עם הקפה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה