10 מאי, 2012

פטיפור פיסטוק לימון

מה שכייף בפטיפורים (חוץ מלאכול אותם) זה שאפשר להכין אותם באמת עם כל שיגעון שהוא. צבעים שונים, טעמים שונים, מרקמים שונים.. זה לא חייב להיות עם הרבה שכבות ומי שנהנה מההתעסקות - צפויה לו הכנה מהנה מאוד.



מתכון ל-16 פטיפורים
(שימו לב, את קרם הלימון מכינים מראש)


פיננסייה פיסטוק


30 גרם חלבון (חלבון מביצה אחת)
35 גרם אבקת סוכר (2 כפות גדושות)
20 גרם שקדים טחונים (2 כפות שטוחות)
10 גרם קמח (1 כף שטוחה)
25 גרם חמאה מומסת
1/2 כפית מחית פיסטוק


מערבבים את כל החומרים פרט לחמאה המומסת. 
מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב. 
יוצקים לתבנית סיליקון (בכל צורה קטנטנה שהיא) ואופים ב-170 מעלות, 10-12 דקות.
מצננים היטב.


קרם לימון


1 ביצה
120 גרם סוכר (1/2 כוס + כף)
זסט מ-1/2 לימון
80 מ"ל מיץ לימון (1/3 כוס)
160 גרם חמאה


מערבבים בקערה ביצה, סוכר, מיץ וגרידת לימון. 
מניחים מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) ומערבבים עד להסמכה של הקרם.
מוסיפים חמאה וטוחנים עם בלנדר מוט. מעבירים את הקרם לקירור של לפחות 12 שעות.
מעבירים לשק זילוף ומזלפים מעל כל פיננסייה. 
מקשטים בעיגולים/לבבות שוקולד מטומפרר.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה