27 אפריל, 2012

עוגות שמרים - שושני שוקולד


מזמן לא היה ריח שמרים בבית. אז אם כבר, הכי נעים והכי מרגיע זה ריח של עוגות שמרים ביום שישי.
מכירים את התחושה שזה נותן? תחושה של "או קיי, הבית מוכן לסופ"ש ועכשיו אפשר לנוח". 




מתכון ל-3 אינגליש קייק (או 3 בבקות בינוניות)


1/2 5 כוסות קמח
10 גרם שמרים יבשים (30 גרם שמרים טריים)
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
200 מ"ל חלב פושר
1 כפית תמצית וניל
200 גרם חמאה רכה 
1/2 כפית מלח
1 קופסא שוקולד למריחה
שקדים פרוסים, שומשום וסוכר גבישי לקישוט


בקערת מיקסר מערבבים קמח ושמרים.
מוסיפים את הסוכר, הוניל, הביצים והחלב הפושר ומערבלים עם וו הלישה.
מוסיפים את החמאה הרכה ומוסיפים לערבל לקבלת בצק כדורי רך.
מוסיפים את המלח וממשיכים את הערבול עד להטמעת המלח בבצק.
מעבירים לקערה , מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה של כשעתיים.


מחלקים את הבצק ל-3, מרדדים כל חלק למלבן, מורחים שוקולד בנדיבות, מגלגלים וחותכים שושנים.
מסדרים בתבניות ומניחים לתפיחה נוספת של 45 דקות.
מורחים בביצה ומפזרים שקדים, שומשום וסוכר גבישי .
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-45 דקות.


בינתיים מכינים סירופ סוכר מ- 1/2 כוס סוכר ו-1/2 כוס מים.
מיד עם צאת העוגות מהתנור מספיגים בסירופ.




שבת מתוקה!







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה