07 מאי, 2011

עוגת שיש קלה להכנה

ישר ולעניין - להלן המתכון, שמתאים לתבנית אינגליש קייק אחת.
אתם מוזמנים להכפיל את הכמות:


120 גרם חמאה רכה
45 גרם סוכר(3 כפות שטוחות)
1/4 כפית מלח
1/2 כוס חלב ממותק מרוכז מפחית (155 גרם)
1 כפית תמצית וניל
120 גרם קמח (כוס פחות כף מלאה)
3/4 כפית אבקת אפיה
2 ביצים
50 גרם שוקולד מריר מומס

אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה והסוכר במשך כ-5 דקות.
מוסיפים את המלח, החלב המרוכז והוניל וממשיכים להערבב עד לקבלת בלילה אחידה.
מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים היטב.
מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה (לא יותר מדי).
מעבירים 1/2 מכמות הבלילה לקערת השוקולד המומס ומערבבים היטב.
יוצקים את התערובת הבהירה והכהה לתבנית משומנת ובעזרת סכין יוצרים את מראה השיש.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-50 דק עד שעה.
מתקבלת עוגה עסיסית, רכה ומתוקה במידה. בתאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה